Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوع مربوط به جشن میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع) بود که با سخنرانی و تواشیح همراه بود. تصوراتی که من از دانشگاه مذاهب اسلامی داشتم این بود که همان حوزه علمیه است که داوطلبان آن طلبه نمی‌شوند و در کنار یادگیری احکام اسلام به فقه، اصول، اخلاق و... می‌پردازند، با این تفاوت که در اینجا برخلاف حوزه‌های علمیه، دانشگاه به نام کسی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین افکار بودم که کم‌کم ساعت به 7 غروب رسید و من به سمت خیابان فلسطین تقاطع روانمهر راهی شدم. با اینکه حداقل چندین بار مقابل دانشگاه تردد کرده بودم، ولی هیچ‌گاه به بزرگی آن پی نبرده و آن را در حد دانشکده‌های کوچک می‌دانستم؛ وقتی به سردر اصلی آن رسیدم، پس از نشان دادن کارت شناسایی وارد شدم، محیط سنتی زیبا با حوضچه‌ای کوچک در سمت چپ نظرم را جلب کرد. حتی نورهای مخفی آن هم بسیار جالب و زیبا تنظیم شده بودند، به طوری که در بدو ورود چند ثانیه‌ای مخاطب را از هیاهوی خیابان‌های لبافی‌نژاد و جمهوری که شلوغ و پرترافیک هستند دور می‌کرد. شاید می‌خواهند از این طریق دانشجویان هر روز با حال خوب به کلاس‌های درس روانه شوند.

محل برگزاری جشن در سالن آمفی‌تئاتر بود، بنابراین به طرف طبقه سوم راه افتادم. محیط در نگاه اول خلوت به نظر می‌آمد، چون دانشگاه مذاهب اسلامی واحد تهران تقریبا 1500 دانشجو دارد و به همین دلیل اعضای هیات‌علمی و اساتید هم اندک هستند. البته ساعت 7 غروب عموما دانشگاه تعطیل است و نباید انتظار دیدن دانشجویان را در راهروها داشت.

سالن شهید ماموستا شیخ‌الاسلام را پیدا کردم و به محض ورود، با صحنه جالبی روبه‌رو شدم؛ نزدیک به 100 دانشجوی دختر و چهار دانشجوی پسر در سالن نشسته بودند، فکر می‌کردم دانشگاه مذاهب اسلامی عموما باید تک‌جنسیتی باشد و بعید می‌دانستم دانشجوی دختر هم پذیرش کنند. روی صندلی‌های مبلی که نشستم، با تلفن همراهم جست‌وجویی در نحوه پذیرش دانشگاه مذاهب اسلامی کردم؛ «دانشگاه مذاهب اسلامی، از بین داوطلبان خواهر و برادر گروه‌های آزمایشی (علوم انسانی، تجربی و ریاضی) شرکت‌کننده در آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، در سال 96 با امکان تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی در شهرهای تهران، بندرعباس، سنندج و زاهدان با حضور استادان برجسته کشور و بهره‌مندی از امکانات رفاهی و خوابگاهی دانشجو می‌پذیرد.» تمام آنچه که راجع به دانشگاه می‌دانستم، به یکباره تغییر کرد، سالن کم‌کم شلوغ شد.

مشغول مطالعه شرایط پذیرش دانشجو در این دانشگاه بودم که دیدم دانشجویی کنارم نشست. پس از یک احوالپرسی کوتاه و بعد از اینکه خود را زکریا معرفی کرد، فهمیدم که از افغانستان برای تحصیل در دانشگاه مذاهب اسلامی به ایران آمده است. بحث ما از همین جا شروع شد. خیلی برایم جالب بود که بدانم چطور در این دانشگاه پذیرش می‌شوند و اصلا نحوه تحصیل آنها در افغانستان چه تفاوت‌هایی با تحصیل در ایران دارد. آنها هم مانند ما 12 یا 11 سال از ابتدایی تا ورود به دانشگاه درس می‌خوانند با این تفاوت که آنها در سال اول دبیرستان انتخاب رشته ندارند و تا پایه آخر درس‌های عمومی را می‌خوانند. او که حافظ بخشی از قرآن بود، ابتدا در دانشگاه نظامی افغانستان پذیرفته شده و حتی مدتی هم تحصیل نظامی کرده بود، اما پدرش راضی نبوده و از طریق صحبت با رئیس دانشگاه او را متقاعد می‌کند که پسرش را اخراج کند.

جالب است که قوانین در آنجا به همین راحتی انعطاف‌پذیر است. زکریا بعد از اخراج شدن از دانشگاه نظامی شروع به درس دادن احکام اسلام در مدارس می‌کند و خودش هم برای اینکه بتواند سوالات دانش‌آموزان را پاسخ دهد، شروع به یادگیری علوم اسلامی می‌کند که درنهایت به اطلاعیه پذیرش دانشگاه مذاهب اسلامی ایران که در شهر کابل نصب شده بود، برمی‌خورد و پس از شرکت و قبولی در آزمون با یک مصاحبه روانه ایران می‌شود.

وقتی به اطرافم نگاه کردم، متوجه شدم سالن پر شده است و حداقل 150 دانشجوی پسر وارد شده‌اند. من که درگیر صحبت کردن با زکریا بودم، متوجه حضور آنها نشده بودم. چهره‌ها کاملا متفاوت از چیزی بود که فکر می‌کردم. آنها مانند دانشجوهای دیگر ظاهر و پوشش عادی داشتند، در حالی که تصور من همان سبک مذهبی بودن ظاهر و لباس‌های آنها بود. اکثر آنها لباس‌های محلی پوشیده بودند و انگار واقعا قرار بود یک جشن اجرا شود. البته من تا آن لحظه انتظار جشنی متفاوت را داشتم و در همین فکر بودم که سرود ملی جمهوری اسلامی ایران پخش شد.

زکریا هم مانند من ایستاد و سرود را از حفظ خواند. به عقب نگاه کردم و دیدم بقیه دانشجویان هم که از کشورهای دیگر بودند ایستاده‌اند و سرود جمهوری اسلامی می‌خوانند. بعد از سرود از زکریا پرسیدم سرود ملی ما را حفظ هستی؟ پاسخ کوبنده‌ای داد که با یک نفس عمیق از آن رد شدم؛ او گفت که جمهوری اسلامی ایران فقط مختص به ایرانی‌ها نیست و درست است که خودش در افغانستان به دنیا آمده است، ولی ایران را مانند کشورش دوست دارد. از سختی‌های حضور در یک دانشگاه خارج از کشورش که سوال کردم جواب داد: «اوایل که آمده بودم، خیلی آرام نبودم و دلتنگی خانواده، کشورم، شهرم و دوستانم اذیتم می‌کرد، ولی هروقت دلتنگی امانم را می‌برید، اگر وقت مناسب بود، یکی دو روزه به زیارت امام رضا (ع) می‌رفتم.

اگر وقت تنگ بود، صبح می‌رفتم قم و عصر برمی‌گشتم و گاهی هم که فقط یک نصف روز وقت داشتم، به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می‌رفتم و سریع برمی‌گشتم، تا اینکه کم‌کم با دوستان همکلاسی آشنا شدم و در حال حاضر حتی بهترین دوستانم در همین دانشگاه‌ها و از بین برادران اهل سنت و کشورهای دیگر هستند.» او از رفاقت با کسانی حرف می‌زد که هم‌مذهب و هم‌زبان و هم‌وطنش نبودند و شاید برای منی که هیچ کدام از این مسائل را نداشته‌ام، فهمش سخت بود، ولی وقتی به اطراف نگاه می‌کردم، واقعا آن صمیمیتی که می‌گفت، در رفتار دانشجویان نسبت به هم به وضوح دیده می‌شد. کسی که سیاه‌پوست بود با دوست سفیدپوستش آنقدر صمیمی بود که در خنده و شوخی‌هایشان محبت موج می‌زد.

او به‌عنوان یک شیعه دوست و هم‌اتاقی اهل‌سنت داشت و می‌گفت: «ما در کلاس‌های درس عمومی باهم که همکلاس می‌شویم، اساتید اصلا تبعیضی بین‌ما قائل نمی‌شوند. حتی وقتی استادی شیعه است، دانشجوی اهل‌سنت را بیشتر مورد توجه قرار می‌دهد و عکسش هم در مورد ما صدق می‌کند.» او می‌گفت: «ما بارها در محیط خوابگاه و دانشگاه به پرسش و پاسخ از هم می‌پردازیم، بدون آنکه به طرف مقابل توهین کنیم یا اینکه سعی در قانع کردن هم داشته باشیم. بارها بحث کرده‌ایم و در پایان بدون آنکه از هم ناراحت شویم رفاقت‌مان بیشتر شده است و حتی علم‌مان در آن موضوع افزایش پیدا کرده است.»

منبع: فرهیختگان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۵۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم.

وی افزود: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد.مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در این سامانه پویش هایی برگزار می‌شود و سقف نیازها بررسی می‌گردد و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: مردمان کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.افراد زیادی هستند که به برخی از پویشها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رییس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار نماید.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رییس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 6092798 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • اظهارات دانشجوی ناهی از منکر از روز حادثه/ برای دفاع از ۳ دختر تذکر لسانی دادم و اوباش با چاقو حمله‌ور شدند
  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است